Nachtbril voor autorijden

Een nachtbril voor autorijden biedt veel voordelen, zeker omdat veel bestuurders het lastig vinden om ’s nachts een scherp zicht te blijven behouden. De witte strepen op het midden van de weg zijn vaak minder goed zichtbaar, zeker als er ook sprake is van slechte weersomstandigheden, maar ook koplampen van tegenliggers, neonreclame aan de kant van de weg en de verlichting van straatlantaarns kunnen zorgen voor afleiding met alle gevolgen van dien. Met een nachtbril voor autorijden verbeterd u het zicht en neemt uw zelfverzekerdheid tijdens het autorijden toe, waarmee de kans op gevaarlijke situaties afneemt.

Werking nachtbril voor autorijden

De bril voor autorijden in de nacht is los verkrijgbaar, maar ook als overzet versie voor over uw gewone bril. Beide nachtbrillen worden gekenmerkt door het gele glas, waarvan ze gemaakt zijn. Wanneer u de nachtbril voor autorijden bij een opticien haalt is het in veel gevallen mogelijk om deze op scherpte te laten slijpen, zodat u er optimaal profijt van heeft tijdens het rijden. Zeker bij een overzet nachtbril voor autorijden is dit sterk aan te raden.

Er is in de nachtbril voor autorijden niet voor niets gekozen voor het gebruik van gele glazen. De gele glazen zorgen voor een verscherpt beeld van de contouren op de weg en zorgen daarbij voor een neutralisatie van gevaarlijke schitteringen. Deze schitteringen komen bijvoorbeeld voort uit de felle komlampen van tegenliggers, de lantaarnpalen naast de weg of neonreclame op gebouwen.

Voordelen nachtbril voor autorijden

Er zijn tal van voordelen aan het gebruik van een nachtbril voor autorijden te bedenken. De belangrijkste redenen hebben we voor u op een rijtje gezet.

  • Witte strepen op de weg en andere onscherpe contouren worden een stuk scherper, door het verbeterde contrast
  • Schittering van de koplampen van tegenliggers, straatlantaarns of bijvoorbeeld neonreclames worden geneutraliseerd
  • Een nachtbril voor autorijden kan door de opticien op sterkte worden geslepen voor optimaal profijt