Overzet nachtbril

De voornaamste reden van mensen om voor een overzet nachtbril kiezen, is het verbeterde zicht dat deze bril u bijvoorbeeld tijdens het rijden biedt. Niet voor niets gebeuren er ’s nachts geregeld ongelukken, doordat mensen het lastig vinden om in de nacht goed zicht te blijven houden. Een slecht zicht kan zorgen voor onzekerheid tijdens het rijden, wat een grote invloed heeft op het rijgedrag van een bestuurder en daarmee voor onveilige situaties kan zorgen. Met een overzet nachtbril is de bestuurder over het algemeen veel zekerder en neemt het zicht aanzienlijk toe tijdens het rijden in de schemering of ’s nachts. Dit is bijvoorbeeld merkbaar aan de betere zichtbaarheid van de contouren van de weg en de verminderde felheid van koplampen van tegenliggers.

overzet-nachtbril-integraalWerking

Een overzet nachtbril kunt u eenvoudig over uw huidige bril gebruiken, door deze simpelweg vast te klikken. Mocht u nog een bril gebruiken, dan kunt u kiezen voor een nachtbril met pootjes. De overzet nachtbril wordt gekenmerkt door het gele glas waarvan deze brillen gemaakt zijn. Het is mogelijk om de glazen van de overzet nachtbril op scherpte te laten slijpen bij een opticien, wat wel extra kosten met zich meebrengt.

Er is niet voor niets gekozen voor gele glazen bij de bril. Deze gele glazen maken vage contouren op de weg, zoals de bekende witte strepen, een stuk scherper. Daarbij worden gevaarlijke schitteringen en de felle lampen van tegenliggers geneutraliseerd, waardoor u ook bij het passeren van een auto scherp blijft zien.

Voordelen

Er zijn tal van voordelen te bedenken aan het gebruik van een overzet nachtbril. Niet alleen wordt uw zicht tijdens het rijden in de schemering of ’s nachts een stuk beter, ook zorgt een nachtbril voor een veel zelfverzekerder gevoel.

  • Onscherpe contouren op het wegdek, bijvoorbeeld van witte strepen, worden beter zichtbaar door een verbeterd contrast
  • Schittering van de koplampen van tegenliggers, straatlantaarns of bijvoorbeeld neonreclames worden geneutraliseerd
  • De mogelijkheid om een overzet nachtbril op scherpte te laten slijpen voor het gebruik over uw huidige bril