De voordelen van een nachtbril

Voor mensen die in het donker minder goed kunnen zien is de nachtbril uitermate geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met nachtblindheid. Ook voor automobilisten die langere stukken moeten rijden kan de bril ervoor zorgen dat je minder moe bent. Eigenlijk is de bril handig om elke schittering op het wegdek te filteren waardoor je beter en rustiger kan rijden. Je bent zekerder op de weg.

Waarbij helpt een nachtbril:

De schittering van straatverlichting, koplampen en neonreclamesxenon-koplampen-nachtbril

Het licht van reclames, xenon koplampen of neonreclames kunnen erg voor zorgen dat je tijdelijk slecht zicht hebt op de weg. Door de gele glazen wordt dit uit je beeld gefilterd met als gevolg een rustiger beeld.

Onscherpe contouren worden scherper

Bij sneeuw, mist, hagel en regen kunnen onscherpe contouren moeilijker zichtbaar worden. De gele glazen zorgen voor een beter contrast waardoor de contouren duidelijker en scherper worden.

Witte strepen worden veel zichtbaarder

De witte strepen op de weg kunnen door de regen minder goed zichtbaar worden. De nachtbril zorgt ervoor dat de strepen een stuk beter weergegeven worden waardoor het duidelijker is waar je je op de weg bevindt.

Op sterkte of over je bril

Een nachtbril kan ook als overzet bril gedragen worden waardoor je dus gewoon je eigen bril op kan houden. Ook zijn er nachtbrillen beschikbaar op sterkte.